Berätta nu
Berätta nu
Berätta nu
Berätta nu

Berätta.nu

I lager
396 kr
Exkl. moms

Berätta.nu är en fortsättning på succéboken Berätta tillsammans. En inspirerande handbok med kopieringsunderlag för elever i högstadieåldrarna, skriven av den brittiska dramapedagogen Francis Dickens som har stor erfarenhet av att arbeta med elever som har engelska som andra språk.
 
Boken lämpar sig mycket väl inom specialundervisning och svenska som andra språk men också som extra inspiration i vanlig klass. Inte minst kan man hjälpa elever att stärka även sitt muntliga berättande. Eleverna medvetandegörs om berättandet strukturer och vidgar sitt ordförråd. Vidare ökar förmågan att ge och få respons på texter, något som betonas i läroplanen. För elever som har svårt att skriva kan berättelserna skapas och presenteras muntligt, inspelat som radioreportage eller powerpointpresentation. Lusten väcks genom bokens inspirerande och systematiska struktur.
 
Boken innehåller avsnitten:
Introduktion
Att planera en lyckad lektion
Att börja och sluta – cliffhangers och ledtrådar
Att planera en berättelse
Föremål
Personer och figurer
Känslor
Miljöer
Ord och ljud
Övriga berättelseelement – färg, storlek, hastighet, tid och väder.
 
En cd-skiva medföljer varifrån de flesta sidor kan skrivas ut till enskilda elever eller grupper.
 
Boken har översatts till svenska av Ann-Cathrin Granbäck, Ordpilot Höga Kusten. Bibliotekarie Hervor Svenonius, Karlstad, har sammanställt de svenska litteraturlistor som finns till varje avsnitt.
 
Berätta.nu ger inspiration och arbetslust!
 
 

Produktdetaljer

SKU
B030
ISBN
139789197839693
Författare
Francis Dickens
Översättare
Ann-Cathrin Granbäck
Vikt
1,1 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: