Välkommen till webbutiken! Vi hoppas att du hittar böcker och material som passar dina behov. När du handlar i en webbshop träffas ett avtal mellan dig och företaget. Här nedan finns därför alla villkor som gäller köpet, leveransen, betalningen och eventuella returer. 


OrdAF Astrid Frylmark AB har organisationsnummer 556723-1625. 
För lager och distribution svarar Mellanrummet AB i Höganäs, www.mellanrummet.se

1. Köp 
Vid beställning är ett avtal om köp träffat när kontaktuppgifterna är ifyllda och beställningen är skickad via "beställ"-knappen. 

2. Leveransinformation 
Alla försändelser som väger under ett kilo skickas som brev med A-post. Brev tar normalt en till tre arbetsdagar att nå mottagaren. De försändelser som väger över ett kilo skickas som paket med DHL.
 
3. Betalning 
De beställda varorna betalas mot faktura med 30 dagars betalningstid. 

För kommuner så finns möjlighet att få en elektronisk faktura via vår samarbetspartner Inexchange. Vänligen ange ert beställnings-id för att fakturan ska accepteras av er ekonomiavdelning på kommunen och komma till rätt person.
 
4. Elektronisk faktura 
Har du krav på elektronisk faktura sedan 1 april 2019? Inget problem! Ange i kassans kommentarsfält att du vill ha elektronisk faktura så skickar vi den digitalt via en tjänst hos InExchange/Visma. Säkerställ att all information som din kommun/landsting kräver finns med i beställningen. Annars kommer fakturan att avvisas. 
 
5. Priser 
Priserna visas vid varje produkt både med och utan moms (6 % för böcker, 25 % för övriga varor). Vid en eventuell prishöjning kontaktar vi givetvis kunden innan leverans, då kunden i sådana fall får rätt att häva köpet. Vid prissänkning justerar vi alltid ned priset till kundens fördel. Vid leverans till annat land tillkommer mellanskillnaden i fraktkostnad. Kom ihåg att ange ev. VAT-nummer i kommentarsfältet i kassan om du beställer från annat land. 
 
6. Porto/frakt 
Kostnaden för porto/frakt beror på vikten på försändelsen. Se aktuella portotabeller och prislistor för brev via PostNord samt paket via DHL. Vid leverans utanför Sverige tillkommer mellanskillnaden i fraktkostnad - kom ihåg att ange ev. VAT-nummer om moms inte ska debiteras. Den aktuella fraktkostnad som debiteras visas i köpprocessens tredje steg och baserar sig på det lägsta priset för aktuell vikt till ordern. 

7. Ångerrätt 
Privatpersoner har 14 dagar på sig att ångra sitt köp efter att ha mottagit varan, enligt distansköplagen. Varan skall då återsändas i oförändrat skick och obruten förpackning. Distansköplagen gäller endast privatpersoner. 

8. Fel vid leverans 
Skulle något ha blivit fel i leveransen, exempelvis en skada på produkten eller fel antal produkter, kontakta oss så åtgärdar vi felet omgående. Våra kontaktuppgifter hittar du under fliken "Kontakt" ovan.

Observera att denna webbplats behöver cookies för att fungera säkert och korrekt. Därför kommer den inte att fungera om du stänger av cookies på din dator.