För barn och elever med språksvårigheter

Allt som säljs i webbutiken är handplockat och noga utvalt för att passa tillsammans med elever som av olika anledningar har språkliga svårigheter. Det finns böcker från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, England och USA i utgivningen. En del har jag skrivit själv. Det är också en stor glädje att samarbeta med andra kring formgivning, illustrationer och översättningar. 

 

Det senaste i min utgivning är KAMEL, Kartlägging av  mångspråkiga elevers lärande. Ett viktigt material, som har tillkommit i nära samarbete med dr Anne Margaret Smith från England. Att kartlägga inlärningshinder för elever med annan språklig bakgrund som har otillräcklig svenska är en stor utmaning. Anne Margaret har stor erfarenhet och djup kompetens av motsvarande situation för dem som lär sig engelska. 

Boken Språklekar i skolan kom till under mitten av 1990-talet och blev startpunkten på mitt lilla förlag. Nu har den hunnit omarbetas fyra gånger och räknas den som ”en klassiker” inom sin genre, ”en guldgruva”.

Boken Lyssna och berätta är översatt till både danska och norska.

Av Studentlitteratur fick jag förtroendet att vara medredaktör till Louise Bjar för boken Barn läser och skriver, något jag är stolt och glad över. Boken finns också utgiven i Danmark. För danska SPF-utbildning har jag fått översätta Testbatteriet och SOL-boken. I spåren av detta har jag hållit kurser runt om i landet. Nu finns dessa, tillsammans med LäsraketenSkrivraketen och Stavningsraketen utgivna på Nypon förlag.

Ett stort jobb lades ned på att anpassa CELF-4 (Clinical Evaluation of Language Fundamentals) till svenska, norska och danska. Jag var med i projektgruppen för den svenska versionen. Nu har jag kurser i CELF-4. Testet säljs enbart via Pearson Assessment.

Tillsammans med Ingrid Häggström har jag skapat och publicerat en svensk version av det engelska succéspelet trugs. Vi har följt upp den första lådan med låda 2 och med tre kortlekar för träning av sj- och tj-ljud. Det är stimulerande att samarbeta om trugs, och det här samarbetet har också resulterat i spelen OMAKA PAR och ORDFAMILJER.

 

Välkommen att läsa mer om böcker och material!