Lystring - bok och USB-minne
Lystring - bok och USB-minne
Lystring - bok och USB-minne
Lystring - bok och USB-minne
Lystring - bok och USB-minne
Lystring - bok och USB-minne

Tsatsiki och morsan. Nu med LYSTRING språkövningar på USB-minne!

I lager
100 kr
Exkl. moms


Tsatsiki och morsan är en omtyckt och väldigt rolig kapitelbok som passar 6-10-åringar. Boken ingår i en serie där några böcker också har blivit film.

Beskrivning

Hörselpedagog Marie Eklund och lågstadielärare Inger Tibell Flemström har omsatt bokens innehåll i ett läromedel med roliga och nyttiga språkövningar som barnen gör tillsammans med en vuxen. Det är några år sedan övningarna skapades, så grafiken är inte supermodern. Men övningarna är superbra! Läs två kapitel, gör några av språkövningarna på usb-minnet, läs två kapitel till...  Förutom att boken uppskattas av barnen är den faktiskt också väldigt kul att läsa högt.

Lystring har fokus på medvetenhet om ljud. Som det hörs på namnet är det i detta läromedel LYSSNANDET som är det centrala. Lystring passar barn och elever mellan 6 och 11 år som har det jobbigt med att lyssna, med språket och/eller med att lära sig läsa. Passar även barn och elever med måttlig hörselnedsättning och/eller cochleaimplantat. Den som har ett annat modersmål än svenska har också nytta och glädje av Lystring. Det gäller inte minst elever som behöver träna på att fokusera.

Pedagogik och metod: Alla övningar...

  • utgår från en välskriven och populär bok.
  • tränar språket i alla dess former med hjälp av datorn.
  • har en tydlig struktur som möjliggör samarbete mellan hem och skola.är perfekta för en förälder som vill hjälpa sitt barn.


Lystring kan användas i skolan, i samarbete med hemmet eller enbart av föräldrar som vill hjälpa sitt barn. Du läser två kapitel högt för barnet och sedan väljer ni att arbeta med övningar på usb-minnet som passar de kapitel som ni just har läst.

Rubriker för övningar är bl.a.

  • Ljud i vardagen
  • Associationer
  • Rimma
  • Bildillustrationer
  • Sammansatta ord
  • Språkrytm.

Förutom att lyssna finns möjligheter att arbeta med ytterligare två komponenter i kommunikationen, nämligen att se på munrörelserna och att känna igen språkets rytm.

För att nå bästa resultat bör man samarbeta med en vuxen och ha ”knäckt” läskoden. 

I övningarna tränas bland annat vardagsljud, vokalkvalitet, rim, att urskilja och analysera ljud i ord och språkets rytm. Några övningar har videosekvenser med teckenspråk. Det finns möjlighet att visa eller dölja ord, upprepa ljud, visa teckenspråksalfabet. Vid rätt svar visas Bonuschansen. 
 
LYSTRING är ett otroligt genomarbetat och mångsidigt material som rekommenderas varmt. Det håller mycket hög kvalitet vad gäller innehåll och nytta.

 
Lystring fanns tidigare på CD-skiva. Tack vare bidrag från Specialpedagogiska Skolmyndigheten har materialet kunnat flyttas till USB-minne och priset sänkas. USB-minnet passar i både gamla och nya USB-uttag. Fungerar på alla PC, tyvärr dock inte på MAC-datorer.

Produktdetaljer

SKU
B031
Målgrupp
6-10 år
Författare
Marie Eklund och Inger Tibell Flemström
Vikt
0,5 kg

Kunder som köpt denna produkt köpte också: