Berätta tillsammans

Berätta tillsammans

I lager
489 kr
Exkl. moms

Berätta tillsammans har kommit ut i ny version! Denna mycket uppskattade bok har varit slutsåld länge. Nu finns en nyöversättning av den nya engelska boken med ännu fler konkreta tips till dig som jobbar med barn mellan 5 och 11 år. Författarna, Francis Dickens och Kirstin Lewis, arbetar i en skola med många elever som har engelska som andra språk. Boken är en riktigt inspirerande handbok med kopieringsunderlag som syftar till att hjälpa barn att berätta kreativt.  

Beskrivning

Att kunna berätta muntligt är väsentligt i ett barns utveckling. För att bli bra på det behöver barnen tillgång till berättelser, modeller, men de behöver också kunna berätta själva. Muntligt, och senare även skriftligt.

Tillsammans med femåringarna i förskolan, med elever F-4 i skolan, inom specialundervisningen, på logopedmottagningen och hos talpedagogen kan boken användas för många olika muntliga och skriftliga aktiviteter för att öka ordförrådet och berättarförmågan. Den fungerar också bra hemma som "författarhandbok" eller "ordupptäckarbok".

Boken Berätta tillsammans fokuserar på 12 nyckelområden inom berättande:
 
Genrer / Miljöer /Karaktärer/ Föremål / Känslor/ Storlek/ Ord och ljud/ Struktur, lukt och smak/ Färg/ Tid /Väder

Det finns också en fortsättning för äldre elever, skriven av Francis Dickens. Du hittar den på svenska här i webbutiken under titeln Berätta.nu.

Berätta tillsammans är ett flexibelt material för alla som inspireras av språkglädje och upptäckarlusta.
Se också kursen "Berättarlabb" där du under en halvdag får fördjupade kunskaper om barns eget berättande i teori och praktik.

Produktdetaljer

SKU
B003-2
Målgrupp
Barn mellan 5 och 11 år
Författare
Francis Dickens och Kirstin Lewis
Översättare
Astrid Frylmark
Utgivningsår
2022

Kunder som köpt denna produkt köpte också: