TRUGS kortlekar

SVENSKA Trugs kortlekar

I lager
160 kr
Exkl. moms
Variant


Fortsätt spela TRUGS! En stor utmaning är den knepiga stavningen av sj- och tj-ljuden i svenska språket. I tre separata kortlekar återkommer de välkända kortspelen Gissa, Matcha och Plocka fast denna gång med fokus på sj- och tj-ljud.

Beskrivning

TRUGS går vidare! Nu kompletterar vi låda 1 och 2 med tre separata kortlekar där läsaren möter den stora utmaning det innebär med några av de ljud som inte har någon egen bokstav. Ord med sj-ljud, tj-ljud och omväxlande sj- och tj-ljud.

Varje kortlek innehåller de tre spelen Gissa, Matcha och Plocka.

Ord med sj-ljud.  I spelen finns ord som stavas med sj- och sk-, som är de vanligaste sätten att stava sj-ljudet. Läsaren möter också utmaningen att en del ord på sk- inte uttalas med sj-ljud. Jämför till exempel skära och skala. Andra stavningsätt för sj-ljudet som förekommer i spelen är:  stj, skj, ch, sch, sh, -ti, --si, -g.

Ord med tj-ljud. I spelen finns ord som stavas med tj- eller k-, som är de vanligaste sätten att stava tj-ljudet. Svenskan har även några få ord stavade med kj- som finns i kortspelen. Dessutom finns ord som charter, chili och chips, som har engelskan som ursprung.

Ord med både sj- och tj-ljud. I den tredje kortleken blandas ord med sj- och tj-ljud. Här når läsaren  säkerhet i ord som kälkar-stjälkar, skina-Kina, stjärnor-kärnor. Genom att orden inte presenteras i någon text ställs stora krav på precision i både ordavkodning och uttal. 

Paket - alla lådorna ovan till specialpris.
 

Observera att det är olika pris för privatpersoner och skolor.  
V.g. välj mellan samtliga alternativ nedan.

Produktdetaljer

SKU
tr_kort
Vikt
0,25 kg / låda

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: