Ordfamiljer
Ordfamiljer
Ordfamiljer
Ordfamiljer
Ordfamiljer
Ordfamiljer

Ordfamiljer

I lager
295 kr
Exkl. moms

ORDFAMILJER gör läsningen säkrare samtidigt som man spelar kort och har kul tillsammans med andra. Ordfamiljer passar alla som har knäckt den alfabetiska koden och behöver få mängdträning för ett bättre flyt i läsningen och därmed ökad läshastighet. Spelen passar även dem som har ett annat modersmål än svenska. Ordens böjningsmönster lärs in medan man spelar. 
 
Ordfamiljer består av tre kortspel med vardera 52 kort i varje. Här spelar vi med substantiv, verb och adjektiv och försöker samla alla medlemmarna i de respektive familjerna. Svenska språkets struktur och böjningsändelser kan inte övas på ett roligare sätt.
 
Ordfamiljer Substantiv. Härfinns 13 ord som alla är namn på ett djur.  I varje familj ingår fyra former av grundordet, dessa är: obestämd form singular, bestämd form singular, obestämd form plural samt bestämd form plural. För att samla en familj begär man ett kort från en motspelare. 
 
Ordfamiljer Verb. I spelet finns 13 verbsom till sitt innehåll kan associeras till ett av djuren i Ordfamiljer Substantiv. Verbet presenteras i infinitiv, preteritum och supinum samt som fjärde ord, i sin presensform.
 
Ordfamiljer Adjektiv. I spelet finns 13 adjektiv, som till sitt innehåll kan associeras till ett av djuren i Ordfamiljer Substantiv. Adjektivet presenteras i positiv-, komparativ- och superlativform. Som fjärde ord finns ett motsatsord.
 
Alla tre spelen levereras i en låda. I lådan finns också en folder med detaljerade spelinstruktioner. I foldern finns även en förklaring av begreppet morfem och dess betydelse för läsningen.
 
Efter en spelomgång: Bygg meningar med orden och diskutera ordens betydelse!

Beskrivning

Efter de uppskattade spelen TRUGS fortsätter samarbetet med Ingrid Häggström. Nu kommer två nya lässpel med tre versioner i varje.

Produktdetaljer

SKU
B051
Vikt
0,6 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: