Detektiv Långöra

Detektiv Långöra

I lager
245 kr
Exkl. moms

LYSSNA, FUNDERA och DISKUTERA!

Vad är det vi hör? Förutom enstaka vardagsljud bjuder Detektiv Långöra på utmaningar som starkare/svagare, längre/kortare och ljud-kom-ihåg. Ett flexibelt material där du själv bestämmer svårighetsgraden.

Till lådan finns 99 ljudspår som kan användas med och utan medföljande bilder på många olika sätt. Bara fantasin sätter gränser! Ljuden finns på webben (du får inloggning på fakturan) men en CD-skiva följer också med.

Med vuxenstöd, bilder och få valmöjligheter kan Detektiv Långöra användas från 3-4 års ålder, men genom att ge fler alternativ och även använda de övningar som frågar efter ljudens styrka och riktning passar materialet även för betydligt äldre barn. Bland ljudspåren finns också tre korta sagor med ljudillustrationer. Varför inte hitta på en egen saga tillsammans, och planera in olika ljudillustrationer?

Detektiv Långöra fungerar mycket bra tillsammans med hörande barn med eller utan språkstörning som behöver öka sin förmåga att koncentrera sig och lyssna noga och aktivt. Det är så lätt eller svårt som du som vuxen bestämmer. Alltifrån att kombinera ett ljud med en av två bilder till att verkligen på ett sofistikerat sätt diskutera liknande ljuds kvalitetsskillnader.

Lyssnandet behöver stimulans och träning. Lyssnandet är en förutsättning för att utveckla språkförståelse och läsning. Dagens barnkultur stimulerar hela tiden seendet. Dagens barn är skickliga på snabba bildväxlingar och att hitta detaljer i en bild. De behöver också utveckla lyssnandet - gärna med god hjälp av Detektiv Långöra!

Att stimulera barnets lyssnande och uppmärksamhet är grunden för att hjälpa ett barn att komma vidare i att utveckla språket. Därför är Detektiv Långöra ett så bra material för alla barn!

 

Länk till lösenordsskyddad sida med alla ljudfiler finns HÄR. Ditt lösenord hittar du på fakturan eller följesedeln.

Beskrivning

"Ett väldigt bra material som hjälper barn att spetsa öronen, rikta och stärka förmågan till auditiv perception, lyssnande. Det borde finnas i alla förskolor, förskoleklasser och klasser högt upp i åldrarna. Tack för att Detektiven kom till Sverige!"

Lena Fohlin, talpedagog i Falköping


Detektiv Långöra kommer ursprungligen från Tyskland och har också använts länge i Danmark, där materialet fått goda omdömen. Efter att ha sett det i Danmark, och efter att ha hört danska logopeder föreläsa om sitt arbete med barn som har auditiva perceptionssvårigheter, hörselnedsättning och ibland även cochleaimplantat knöts kontakt med det tyska förlaget. 

Tyska Trialogo förlag har också gjort MAGISKA MÅNEN, JAVISST och PRATKVARNEN. Riktigt bra språkstimulerande material alltihopa, som kan användas på olika sätt tillsammans med olika barn. Man kan välja tävlingsformat eller samarbete. Man kan variera de språkliga kraven utifrån det som varje barn behöver.

Produktdetaljer

SKU
B040
ISBN
4017806900195
Översättare
Astrid Frylmark
Vikt
0,7 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: