Pratkvarnen

Pratkvarnen

I lager
245 kr
Exkl. moms

Pratkvarnen är ett riktigt roligt spel med eller utan tävlingsmoment som lätt kan anpassas efter barnets utvecklingsnivå. Som en bonus kan man också välja att arbeta med hur man talar. 

Beskrivning

Samma tyska förlag som gjort Detektiv Långöra har skapat det mångsidiga materialet Pratkvarnen. Pratkvarnen består av en praktisk ask med kortlek, tärningar, spelpjäser och en liten manual. I manualen finns instruktioner och förslag på svenska och 16 andra språk.

På korten finns bilder av olika scener där det händer roliga eller tokiga saker. Det gäller att berätta om vad som finns där på bilden – med ett ord, en mening eller kanske en hel liten berättelse. Vad som krävs beror på barnets språkliga kapacitet. Med hjälp av tärningarna kan man öka svårighetsgraden för de lite äldre barnen. Särskilt uppskattad är den stora tärningen som får symbolisera olika sätt att tala: starkt som en björn, långsamt som en snigel, tyst som en mus osv.

En variant är att låta barnen få några kort var och berätta för varandra parvis.

Pratkvarnen ger många möjligheter till roliga och spännande samtal. Bilderna är oemotståndliga och sätter fart på fantasin. Vad sägs om att komma ner i köket på morgonen och mötas av en snögubbe i kylskåpet?

Riktigt bra är att man kan anpassa sättet att använda materialet efter det barn man har framför sig. Några kanske berättar med ett enda ord, "Snögubbe!" Andra kanske med en liten mening: "En snögubbe i kylskåpet!" Eller en hel berättelse: "En morgon när jag kom in i köket var jag ovanligt trött. Jag öppnade dörren till kylskåpet för att hämta osten och när jag tittade in trodde jag att jag fortfarande låg i sängen och drömde. Det stod en snögubbe i kylskåpet!!!"

PRATKVARNEN är ett spel från tyska Trialogo förlag, som också gjort DETEKTIV LÅNGÖRAJAVISST och MAGISKA MÅNEN. Riktigt bra språkstimulerande material alltihopa, som kan användas på olika sätt tillsammans med olika barn. Man kan välja tävlingsformat eller samarbete. Man kan variera de språkliga kraven utifrån det som varje barn behöver.

Produktdetaljer

SKU
B043
Målgrupp
4-10 år beroende på hur man använder materialet
Vikt
0,3 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: