Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord
Gissa mitt ord

Gissa mitt ord

I lager
131 kr
Exkl. moms

En liten extra väl genomarbetad bok för dem som just har lämnat pekboksstadiet. Det kan gälla vilket barn som helst, men i det här fallet även barn som har svårt att tillgodogöra sig traditionella barnböcker. 

Barn med nedsatt hörsel, språkstörning eller barn som eventuellt visar sig ha ett lindrigt begåvningshandikapp behöver i många fall få lära sig att kommunicera med tecken som stöd. 

Genom den här lilla boken kan barnen umgås med en vuxen och får då tillfälle att utöka sitt ordförråd, fundera ut lösningar på "problem" och att känna tilltro till sig själva och sin förmåga att kommunicera.

Boken består av gåtor, där det gäller att lyssna noga. Att lösa gåtor innebär att barnet utvecklar förmågan att lyssna koncentrerat och uppmärksamt, behåller tråden i det som sagts och sedan löser ett "problem". Barnet kan lämna sitt svar i form av ord eller tecken. För barn som behöver lära sig tecken är detta ett lustfyllt sätt att få mer övning. Svaret i boken finns som bild, skrivna ord och avbildat tecken.

Bokens författare Inga Magnell har i många år arbetat med barn som har olika funktionsnedsättningar. Hennes erfarenhet är att det barn ser och konkret kan ta på förstår de bäst och detta kan användas som utgångspunkt för att samtala vidare. Det språkliga uttrycket innebär en första abstraktion. Att läsa och prata om boken tillsammans med en vuxen leder vidare till samtal om den egna stolen, grannens katt osv.

Bokens formgivare och illustratör Pia Niemi är uppskattad för sina enkla, positiva och tydliga bilder. Hon har gjort flera omslag till Astrid Frylmarks tidigare böcker, och även hela formgivningen av Afasi och samtal och Lyssna, läs och uttala. Läs mer om Pia på Pictus.

Produktdetaljer

SKU
B009
Författare
Inga Magnell
Vikt
0,25 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: