Samtal om samtal

Samtal om samtal

I lager
396 kr
Exkl. moms

Samtal om samtal är boken som passar perfekt tillsammans med tonåringar och unga vuxna som har svårigheter med den sociala sidan av språklig kommunikation.

Det kan många gånger vara svårt att hålla balansen i relationer. Därför är det bra att lära sig effektiva strategier som att lyssna aktivt, själv uttrycka sig klart och tydligt, förhandla på ett schysst sätt, ha ett tydligt kroppsspråk och vara medveten om hur lätt missförstånd kan uppstå.

Beskrivning


Om man inte känner sig säker och trygg i samtal är detta något man kan lära sig och öva på. Boken unik eftersom den kombinerar kraftfulla verktyg för att utveckla kommunikativa färdigheter: självskattning och dagboksanteckningar. Perfekt för arbete individuellt eller i liten grupp tillsammans med en inkännande vuxen. 

Boken fungerar som en fristående fortsättning på Svårigheter med social kommunikation och innehåller fem olika delar. I varje del kan läsaren lära sig mer om fungerande och icke-fungerande kommunikation.

  • Hur man blir en god lyssnare
  • Att uttrycka sig utan ord
  • Hur bra är du på att kommunicera?
  • Kommunikation och språklig mångfald
  • Att komma överens

Boken är skriven av Ester Leutenberg och John Liptak. Översättning och formgivning Ann-Cathrin Granbäck. I min utgivning utgör den här boken en naturlig fortsättning på boken Svårigheter med social kommunikation, som ursprungligen kommer från England. Pia Niemis omslag på böckerna illustrerar detta.

Tips: Samtal om samtal används på en del håll för träffar tillsammans med högstadieelever med autismspektrumstörning - "studiecirkel". 

Produktdetaljer

SKU
V009
ISBN
978-91-981068-2-4
Författare
Leutenberg & Liptak
Översättare
Ann-Cathrin Granbäck
Utgivningsår
2015
Omfång
122 sidor
Vikt
0,6 kg

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: