• Ny
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!
Inte så, Nalle!

Inte så, Nalle!

I lager
131 kr
Exkl. moms
Storlek


Inte så, Nalle! är en bok som passar efter pekboken, före längre sammanhängande berättelser. Huvudsyftet med boken är att barnen ska lära sig de viktiga orden ja, nej och inte. Det är ord som alla barn behöver kunna uttrycka. Både barn som har lätt för att hitta orden och barn som behöver tecken som stöd. Därför återkommer ja, nej och inte både som ord, bild och tecken i boken i flera omgångar.
 

I texten, av Astrid Frylmark och Pia Niemi, möter vi Nalle som är lite tokrolig och gör hyss. Kanin är betydligt mer ordentlig och leder Nalle rätt. De olika scenerna är lätta för barn att identifiera sig med, och leder till leenden och skratt. Inte kan man äta soppa med en gaffel! Inte ska man borsta håret med tandborsten!

Inte så, Nalle! finns nu även som storbok för sagostunden i förskolan! 

Beskrivning

Boken innehåller hela 48 sidor och kan läsas på många olika sätt - från att peka och titta till att leta efter särskilda detaljer eller utforska Nalles och Kanins känslor.

Pia Niemis uttrycksfulla och fantasieggande bilder är just så tydliga att de leder till upptäckarglädje och lockar till samtal utöver de konkreta händelser som visas.

Här finns en länk till en film med råd och tips till dig som läser boken tillsammans med ett barn. Filmen ligger på min sida Språklek, spraklek.se, som handlar om barns språkutveckling.

Den viktiga bakgrunden till boken är att förmedla kunskap om betydelsen av att kunna uttrycka sig för att må bra. Varje barn, med eller utan funktionsnedsättningar, har rätt till att kunna uttrycka sin vilja i frågor som berör barnet. FN:s deklaration om barns rättigheter är numera svensk lag. 

Att använda tecken som stöd är en strategi som passar många barn som inte så lätt kommer igång med att prata själva. 

Efter önskemål från förskolor finns 'Inte så, Nalle!' nu även som en stor och stadig bok som lämpar sig väl att använda i samlingen. 25 x 30 cm, så alla barn ser de härliga illustrationerna. Finns att köpa separat och kommer inom kort även som bokpaket med en stor och två små böcker.

Produktdetaljer

SKU
B060
Författare
Astrid Frylmark
Illustratör
Pia Niemi
Omfång
48 sidor
9789198106893

Du kanske också gillar

Kunder som köpt denna produkt köpte också: