Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

På väg in i språket

Några barn pratar och förstår tidigt. Andra behöver extra stimulans och uppmuntran för att komma igång. Oro för språk och tal är vanliga frågor på barnavårdscentralen. Antingen ditt barn hör till de tidiga eller de sena i språkutvecklingen är den här boken full av idéer och praktiska tips för dig som följer barnet in i språket. Föräldrar och mor- eller farförälder kan få inspiration, vikarien i förskolan eller den nyanställda.
 
Aktiviteterna grundas på principen att alla barn lär sig bäst genom lek. Många av aktiviteterna kan infogas i vardagliga rutiner.
 
PÅ VÄG IN I SPRÅKET är inspirerande för föräldrar, förskolepersonal och andra som umgås med små barn. Perfekt också för logopeder och specialpedagoger som handleder, eftersom sidor ur boken kan kopieras och delas ut.
 
 
Bokens innehåll:
PÅ VÄG IN I SPRÅKET är indelad i tio olika kapitel. Varje kapitel börjar med en beskrivning av grunden till aktiviteterna. Sedan följer en mängd praktiska tips och varje kapitel avslutas med plats för anteckningar om vad man har gjort och hur det har gått.
 
Kapitlen är följande:
1. Förspråkliga förmågor
2. Språk och lek
3. Medveten om ljud
4. Medveten om röst
5. Göra ljud
6. Skilja mellan ljud
7. Skilja mellan språkljud
8. Det viktiga minnet
9. De första orden
10. Sätta ihop ord
 

PÅ VÄG IN I SPRÅKET är den perfekta gåvan till nyblivna föräldrar! Boken är inspirerande för alla föräldrar när det gäller att upptäcka barnets kapacitet och möjligheter.
 

Boken passar också i förskolan, på BVC och på logopedmottagningen. Den kan utgöra ett underlag för samverkan mellan familj, förskola och logoped. Prata om var barnet befinner sig, vad han/hon behöver och hur man kan nå dit. Kopiera förslag på aktiviteter och utvärdera tillsammans hur det går.

Längre ner på sidan finns bonusmaterial till boken. Dokumenten innehåller fler tips och underlag för diskussioner i familjen eller personalgruppen. Klicka på länkarna och skriv ut pdf-filerna.

Här nedanför finns ett litet bildspel om boken. Du kan förstora bilden genom att klicka i nedre högerhörnet.

 
 
Fakta:
Artikelnr: B049
Vikt: -
 
 

price 396 kr

B049

Less more