Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

Detektiv Långöra

Detektiv Långöra är ett välfungerande material för alla barn som behöver bli bättre på att lyssna. I lådan finns en cd-skiva med 99 ljudspår som kan användas med och utan medföljande bilder på många olika sätt. Bara fantasin sätter gränser! Nu har ju CD-spelaren blivit ovanlig och därför finns ljudet numera tillgängligt även på nätet för dig som köper materialet.

Med vuxenstöd, bilder och få valmöjligheter kan Detektiv Långöra användas från 3-4 års ålder, men genom att ge fler alternativ och även använda de övningar som frågar efter ljudens styrka och riktning passar materialet även för betydligt äldre barn. Bland ljudspåren finns också tre korta sagor med ljudillustrationer. Varför inte hitta på en egen saga tillsammans, och planera in olika ljudillustrationer?

Detektiv Långöra kommer ursprungligen från Tyskland och har också använts länge i Danmark, där materialet fått goda omdömen. Efter att ha sett det i Danmark, och efter att ha hört danska logopeder föreläsa om sitt arbete med barn som har auditiva perceptionssvårigheter, hörselnedsättning och ibland även cochleaimplantat knöts kontakt med det tyska förlaget.

Detektiv Långöra fungerar mycket bra tillsammans med hörande barn med eller utan språkstörning som behöver öka sin förmåga att koncentrera sig och lyssna noga och aktivt. Det är så lätt eller svårt som du som vuxen bestämmer. Alltifrån att kombinera ett ljud med en av två bilder till att verkligen på ett sofistikerat sätt diskutera liknande ljuds kvalitetsskillnader.
  

Lyssnandet är en språkfunktion som behöver stimulans och träning. Lyssnandet är en förutsättning för att utveckla språkförståelse och läsning. Dagens barnkultur stimulerar hela tiden att titta, och dagens barn är skickliga på snabba bildväxlingar och att hitta detaljer i en bild. De behöver också utveckla lyssnandet - gärna med god hjälp av Detektiv Långöra!
 

Länk till lösenordsskyddad sida med alla ljudfiler finns HÄR. Ditt lösenord hittar du på fakturan (från och med oktober 2017).Fakta:
Artikelnr: B040
ISBN: 4017806900195
Översättning: Astrid Frylmark
Vikt: 0,7 kg

price 236 kr

B040

Less more