Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

KortLeken Pallplats

Ett spel utan tävlingsmoment där alla är vinnare. Etthundra kort med förslag till argumenterande samtal för grupper om minst två personer i olika åldrar. Ett, två eller tre svar får ges till varje kort, GULD, SILVER och BRONS. Hälften av alla kort efterfrågar något konkret, som favoritdjur, favoritmat etc. Resten av korten handlar om relationer, sociala sammanhang, känslor eller bygger helt på fantasi. 

De flesta korten kan användas från ca 9-10 års ålder och uppåt. De kort som inte har gul bakgrund passar bäst för dem som är tonåringar och vuxna. Med yngre elever eller för personer med stora svårigheter att uttrycka sig är det lämpligt att utgå från GULD, dvs. begränsa sig till ett svar per kort. 
 
Förutom de etthundra samtalskorten finns sex st. kort med instruktioner – Vad är KortLeken PALLPLATS? När, var, hur och varför? samt förslag på olika sätt att variera användningen. Ett populärt användningsområde är när det är några minuter kvar på en lektion - dra ett kort och skriv tre meningar om detta. Eller berätta för varandra, parvis, om det som står på kortet.
 
Huvudsyftet med KortLeken Pallplats är att skapa samtalssituationer för dem som av olika har särskilda svårigheter med detta: ungdomar med språkliga svårigheter, uppmärksamhetsstörningar, autismspektrumstörningar eller i svenska 2-undervisning. Korten kan även användas när man inleder arbetet med en ny grupp som inte känner varandra, som en kort skrivövning i klassrummet eller när afasigruppen träffas.
 
Det här är ett oansenligt och enkelt material. Men ibland är det enkla det som verkligen fungerar, och många användare har uttryckt vilket flexibelt och mångsidigt material de har funnit i denna kortlåda. Muntligt, skriftligt, enskilt eller i grupp. Uttrycksförmågan behöver ges utrymme på många olika sätt, i många olika undervisningssammanhang.
 
 
Fakta:
Artikelnr: B007
ISBN: -
Målgrupp: Från 10 år till vuxen
Författare: Astrid Frylmark
Vikt: 0,3 kg

  
 

price 150 kr

B007

Less more