Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

KortLeken Artikulationskort

KortLeken Artikulationskort

Hur gör man egentligen, när man pratar? Hur bildas ljuden i munnen? Det handlar om ett intensivt samarbete mellan många muskler och snabba växlingar mellan olika positioner. För personer med oralmotoriska svårigheter, eller svårigheter att programmera munrörelserna, är det bra att tydliggöra artikulation av olika ljud genom att visa bilder.

KortLeken Artikulationskort är framtagen av den norska logopeden Kari Hole och anpassad till svenska av Astrid Frylmark i samråd med fil.dr Ulla Sundberg. Asken innehåller två kortlekar och en liten manual. En kortlek innehåller 37 illustrationer av munnar och den andra innehåller kort med motsvarande bokstäver. Utöver de svenska ljuden ingår även illustrationer av fyra engelska fonem (och tillhörande fonetiskt tecken). Illustrationerna är åldersneutrala och sakliga.

I Norge har korten bl.a. använts tillsammans med förskolebarn, elever i grundskolan och elever med inlärningssvårigheter i senare skolformer. De lämpar sig också för att användas när man lär sig bokstäverna vid läsinlärning samt vid mötet med svenska språket som ett nytt språk. Vidare kan korten i många fall användas tillsammans med patienter som har talsvårigheter på grund av förvärvade hjärnskador som Parkinsons sjukdom eller MS.

 

Bonusmaterial

En pdf med enkla beskrivningar av hur man framställer de olika ljuden finns här.

 

Fakta:
Artikelnr: B006
ISBN: 978-91-978396-4-8
Målgrupp: Från 10 år till vuxen
Författare: Kari Hole
Översättning: Astrid Frylmark
Vikt: 0,3 kg


 

price 150 kr

B006

Less more