Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

Svårigheter med social kommunikation

Social kommunikation handlar om hur man använder språk i praktiken. Det som med ett lingvistiskt begrepp kallas pragmatik. Svårigheter uppstår när sättet att kommunicera inte fungerar. Det här är en bok som underlättar vardagen för familjer, förskolegrupper, klasser. Den sätter fokus på sådant som ofta är bortglömt men minst lika viktigt för barn och elever i ett livslångt perspektiv som alla ord i världen.

Vi behöver som föräldrar, lärare, specialpedagoger och logopeder bli bättre på att ge barn och elever stöd även i utvecklingen av den sociala kommunikationen. En grupp av logopeder i staden Portsmouth i södra England har sammanställt sina tankar och goda råd i denna handbok som är full av praktiska förslag. I ett överskådligt diagram har de samlat många olika delfärdigheter. Där kan man markera barnets starka och svaga sidor och sedan planera sina insatser. Varje delfärdighet presenteras både i teori och praktik, det vill säga konkreta förslag på hur man gör för att hjälpa barnet vidare. I många fall ges förslag för olika åldrar eller utvecklingsnivåer.

Det är inte fråga om konkreta material i form av bilder och skrivna ord, utan snarare underlag för samtal och inspiration till insiktsskapande aktiviteter. Boken har blivit mycket uppskattad av lärare, logopeder och föräldrar.

Boken är översatt av Astrid Frylmark och fackgranskad av leg. logoped, docent Carmela Miniscalco. Den är mycket uppskattad av såväl pedagogisk personal som logopeder, psykologer och föräldrar.


Fakta:
Artikelnr: V006
ISBN: 9-789198-106800
Målgrupp: 3-99 år
Författare: Lucy Prosser m.fl.
Översättning: Astrid Frylmark
Vikt: 0,34 kg

price 396 kr

V006

Less more