Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

Förlaget

forlag

För barn och elever med språksvårigheter

Allt som säljs i webbutiken är handplockat och noga utvalt för att passa tillsammans med elever som av olika anledningar har språkliga svårigheter. Det finns böcker från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, England och USA i utgivningen. En del har jag skrivit själv. Det är också en stor glädje att samarbeta med andra kring formgivning, illustrationer och översättningar. 

Boken Språklekar i skolan kom till under mitten av 1990-talet och blev startpunkten på mitt lilla förlag. Nu har den hunnit omarbetas fyra gånger och räknas den som ”en klassiker” inom sin genre, ”en guldgruva”.

Av Studentlitteratur fick jag förtroendet att vara medredaktör till Louise Bjar för boken Barn läser och skriver, något jag är stolt och glad över. Boken finns också utgiven i Danmark. För danska SPF-utbildning har jag fått översätta Testbatteriet och SOL-boken. I spåren av detta har jag hållit kurser runt om i landet. Nu finns dessa, tillsammans med Läsraketen, Skrivraketen och Stavningsraketen utgivna på Nypon förlag.

Ett stort jobb lades ned på att anpassa CELF-4 (Clinical Evaluation of Language Fundamentals) till svenska, norska och danska. Jag var med i projektgruppen för den svenska versionen. Nu har jag kurser i CELF-4. Testet säljs enbart av Pearson Assessment.

Tillsammans med Ingrid Häggström har jag skapat och publicerat en svensk version av det engelska succéspelet trugs. Vi har följt upp den första lådan med låda 2 och med tre kortlekar för träning av sj- och tj-ljud. Det är stimulerande att samarbeta om trugs, och ur det här samarbetet kommer det mera, annat, så småningom.

Välkommen att läsa mer om böcker och material!