Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

Paket med fyra produkter

Här har du chansen att få flera riktigt bra produkter till paketpris!

  • Detektiv Långöra ger en viktig grund för att språkleka med ditt barn. De enklare uppgifterna är en bra inledning för att utveckla konsten att fokusera och analysera det man hör.  Läs mer här. Pris 236 kr + moms.

  • Med Magiska månen stimuleras minne och ordförråd. Spännande med en trollstav! Ett mycket omtyckt spel. Pris 228 kr + moms. Läs mer här!

  • Med Javisst kan orden sorteras och kategoriseras. Genom att förstå hur ord hör ihop får man en bra grund för att få ordning i det viktiga förrådet av ord, som ska växa och växa hela livet. Pris 228 kr + moms. Läs mer här!

  • Pratkvarnen är ett oemotståndligt material som sätter fart på fantasin och gör det lustfyllt att berätta för varandra. Pris 228 kr + moms. Läs mer här!


Alla material kan användas från ca 3–4 år och uppåt de lägre skolåldrarna. De går alla att variera på olika sätt beroende på det enskilda barnets språkliga och behov. Alla kan användas med och utan tävlingsmoment.

Alla material passar också mycket bra att använda tillsammans med elever som har annat modersmål. Ni kan genomföra samma aktivitet både på modersmålet och svenska, eller på ett av språken.

 
Sammanlagt kostar de fyra lådorna 920 kr + moms. Men när du köper alla fyra får du 128 kr i rabatt före momsen.

Paketets innehåll

1 x Detektiv Långöra

LYSSNA, FUNDERA och DISKUTERA!

Vad är det vi hör? Förutom enstaka vardagsljud bjuder Detektiv Långöra på utmaningar som starkare/svagare, längre/kortare och ljud-kom-ihåg. Ett flexibelt material där du själv bestämmer svårighetsgraden.

 

Till lådan finns 99 ljudspår som kan användas med och utan medföljande bilder på många olika sätt. Bara fantasin sätter gränser! Ljuden finns på webben (du får inloggning på fakturan) men en CD-skiva följer också med.

 

Med vuxenstöd, bilder och få valmöjligheter kan Detektiv Långöra användas från 3-4 års ålder, men genom att ge fler alternativ och även använda de övningar som frågar efter ljudens styrka och riktning passar materialet även för betydligt äldre barn. Bland ljudspåren finns också tre korta sagor med ljudillustrationer. Varför inte hitta på en egen saga tillsammans, och planera in olika ljudillustrationer?

 

Detektiv Långöra fungerar mycket bra tillsammans med hörande barn med eller utan språkstörning som behöver öka sin förmåga att koncentrera sig och lyssna noga och aktivt. Det är så lätt eller svårt som du som vuxen bestämmer. Alltifrån att kombinera ett ljud med en av två bilder till att verkligen på ett sofistikerat sätt diskutera liknande ljuds kvalitetsskillnader.

 

Lyssnandet behöver stimulans och träning. Lyssnandet är en förutsättning för att utveckla språkförståelse och läsning. Dagens barnkultur stimulerar hela tiden seendet. Dagens barn är skickliga på snabba bildväxlingar och att hitta detaljer i en bild. De behöver också utveckla lyssnandet - gärna med god hjälp av Detektiv Långöra!

Att stimulera barnets lyssnande och uppmärksamhet är grunden för att hjälpa ett barn att komma vidare i att utveckla språket. Därför är Detektiv Långöra ett så bra material för alla barn!

 

Länk till lösenordsskyddad sida med alla ljudfiler finns HÄR. Ditt lösenord hittar du på fakturan.Fakta:
Artikelnr: B040
ISBN: 4017806900195
Översättning: Astrid Frylmark
Vikt: 0,7 kg

1 x Pratkvarnen

Pratkvarnen är ett riktigt roligt spel med eller utan tävlingsmoment som lätt kan anpassas efter barnets utvecklingsnivå. Som en bonus kan man också välja att arbeta med hur man talar. 

Samma tyska förlag som gjort Detektiv Långöra har skapat det mångsidiga materialet Pratkvarnen. Pratkvarnen består av en praktisk ask med kortlek, tärningar, spelpjäser och en liten manual. I manualen finns instruktioner och förslag på svenska och 16 andra språk.

På korten finns bilder av olika scener där det händer roliga eller tokiga saker. Det gäller att berätta om vad som finns där på bilden – med ett ord, en mening eller kanske en hel liten berättelse. Vad som krävs beror på barnets språkliga kapacitet. Med hjälp av tärningarna kan man öka svårighetsgraden för de lite äldre barnen. Särskilt uppskattad är den stora tärningen som får symbolisera olika sätt att tala: starkt som en björn, långsamt som en snigel, tyst som en mus osv.

En variant är att låta barnen få några kort var och berätta för varandra parvis.

Pratkvarnen ger många möjligheter till roliga och spännande samtal. Bilderna är oemotståndliga och sätter fart på fantasin. Vad sägs om att komma ner i köket på morgonen och mötas av en snögubbe i kylskåpet?

Riktigt bra är att man kan anpassa sättet att använda materialet efter det barn man har framför sig. Några kanske berättar med ett enda ord, "Snögubbe!" Andra kanske med en liten mening: "En snögubbe i kylskåpet!" Eller en hel berättelse: "En morgon när jag kom in i köket var jag ovanligt trött. Jag öppnade dörren till kylskåpet för att hämta osten och när jag tittade in trodde jag att jag fortfarande låg i sängen och drömde. Det stod en snögubbe i kylskåpet!!!"Fakta:
Artikelnr: B043
Målgrupp: 4-10 år beroende på hur man använder materialet
Vikt: 0,3 kg

1 x Javisst!

Javisst! Sortera och benämn ord.

Javisst! är ett roligt spel med eller utan tävlingsmoment som lätt kan anpassas efter barnets utvecklingsnivå.

Det tyska förlag som gjort Detektiv Långöra har lanserat även spelet Javisst! Materialet består av en praktisk ask med kortlek, tärning, spelpjäser och en liten manual.

På korten finns bilder inom olika kategorier som kroppen, kläder, mat osv. Man kan sedan välja mellan att benämna, beskriva i ord, rita eller illustrera med gester för att medspelarna ska förstå vad som finns på bilden. Spelet kan spelas av två eller flera personer, och det är du som pedagog, logoped eller förälder som avgör vilken svårighetsgrad ni ska använda er av. 

Javisst! ger många möjligheter till roliga och spännande samtal. Stimulerar uppbyggnaden av ordförrådet, kategorisering, turtagning och koncentration.


Fakta:
Artikelnr: B044
Målgrupp: från ca 4 år
Vikt: 0,3 kg

1 x Magiska Månen

MAGISKA MÅNEN kallas detta spel som stimulerar ordförråd och minne. Det finns en "äkta" trollstav, och alla får turas om att vara trollkarl.

Trolllkarlen väljer en "måne" och kommer ihåg vilken. Det gäller att kunna ordet som bilden på andra sidan visar. Och att komma ihåg sitt eget ord, sin egen magiska måne. De andra får sedan gissa vilken som är trollkarlens magiska måne, och så får man prata om ordet innan nästa "trollkarl" väljer sin magiska måne. Låter krångligare än det är! Utförliga anvisningar på svenska och flera andra språk medföljer.

MAGISKA MÅNEN är bra för FOKUS, ORDFÖRRÅD, KONCENTRATION och TURTAGNING.

price 792 kr

Instead of 912 kr

B014-P

Less more

Paketets innehåll

Detektiv Långöra

Detektiv Långöra

LYSSNA, FUNDERA och DISKUTERA!Vad är det vi hör? Förutom enstaka vardagsljud bjuder Detektiv Långöra på utmaningar som starkare/svagare, längre/kortare och ljud-kom-ihåg. Ett flexibelt material där du själv bestämmer svårighetsgraden.   Till lådan finns 99 ljudspår som kan användas med och utan medföljande bilder på många olika sätt. Bara fantasin...

228 kr

Pratkvarnen

Pratkvarnen

Pratkvarnen är ett riktigt roligt spel med eller utan tävlingsmoment som lätt kan anpassas efter barnets utvecklingsnivå. Som en bonus kan man också välja att arbeta med hur man talar. Samma tyska förlag som gjort Detektiv Långöra har skapat det mångsidiga materialet Pratkvarnen. Pratkvarnen består av en praktisk ask med kortlek, tärningar, spelpjäser och...

228 kr

Javisst! Javisst!

Javisst!

Javisst! Sortera och benämn ord. Javisst! är ett roligt spel med eller utan tävlingsmoment som lätt kan anpassas efter barnets utvecklingsnivå.Det tyska förlag som gjort Detektiv Långöra har lanserat även spelet Javisst! Materialet består av en praktisk ask med kortlek, tärning, spelpjäser och en liten manual.På korten finns bilder inom olika kategorier...

228 kr

Magiska Månen Magiska Månen

Magiska Månen

MAGISKA MÅNEN kallas detta spel som stimulerar ordförråd och minne. Det finns en "äkta" trollstav, och alla får turas om att vara trollkarl. Trolllkarlen väljer en "måne" och kommer ihåg vilken. Det gäller att kunna ordet som bilden på andra sidan visar. Och att komma ihåg sitt eget ord, sin egen magiska måne. De andra får sedan gissa vilken som är...

228 kr