Produkten tilllagd i din varukorg

Totalt, produkter:
Totalt frakt:  Fastställs senare
Totalt:
Fortsätt handla Gå till kassan

Paket: Berätta tillsammans & Berätta.nu

Paketet innehåller två av våra bästsäljande produkter. Båda är utmärkta för att arbeta med att öka ordförrådet och skapa strukturerade berättelser. Individuellt eller i grupp. Muntligt eller skriftligt.

 

Paketets innehåll

1 x Berätta tillsammans

Berätta tillsammans passar barn mellan 5 och 11 år beroende på hur man använder den. Författarna, Francis Dickens och Kirstin Lewis, arbetar i en skola med många elever som har engelska som andra språk. Astrid Frylmark har översatt och anpassat till svenska. Boken är en mycket inspirerande handbok med kopieringsunderlag som syftar till att hjälpa barn att berätta kreativt. Den har en funktionell formgivning i olika flikar och färgglada illustrationer som inspirerar.
 
I specialundervisningen, på logopedmottagningen och hos talpedagogen kan boken användas för många olika muntliga och skriftliga aktiviteter för att öka ordförrådet och berättarförmågan. Den fungerar också bra hemma som "författarhandbok" eller "ordupptäckarbok".
 
Berätta tillsammans fokuserar på 12 nyckelområden inom berättande:
 
Genrer / Personer och figurer /Känslor/ Storlek/ Ord och ljud/ Hastighet/ Miljö/ Struktur, lukt och smak/ Färg/Föremål /Tid /Väder
Alla flikarna innehåller: Guide, Författartips samt kopieringsunderlag för inspirationssidor.

 

Det finns också en fortsättning för äldre elever, skriven av Francis Dickens. Du hittar den på svenska här i webbutiken under titeln Berätta.nu.
 
Berätta tillsammans är ett flexibelt material för alla som inspireras av språkglädje och upptäckarlusta.
 
En av författarna, Francis Dickens, har också skrivit en liknande bok som passar på högstadiet och gymnasiet. Den heter Berätta.nu på svenska och finns också i webbutiken.
 
Bonusmaterial:
Idéer från en logoped och en pedagog som arbetat med boken hittar du här.

 
Fakta:
Artikelnr: B003
ISBN: 978-91-978396-2-4
Målgrupp: 6-11 år
Författare: Frances Dickens och Kirstin Lewis
Översättning: Astrid Frylmark
Vikt: 0,75 kg

 
 

1 x Berätta.nu

Berätta.nu är en fortsättning på succéboken Berätta tillsammans. En inspirerande handbok med kopieringsunderlag för elever i högstadieåldrarna, skriven av den brittiska dramapedagogen Francis Dickens som har stor erfarenhet av att arbeta med elever som har engelska som andra språk.
 
Boken lämpar sig mycket väl inom specialundervisning och svenska som andra språk men också som extra inspiration i vanlig klass. Inte minst kan man hjälpa elever att stärka även sitt muntliga berättande. Eleverna medvetandegörs om berättandet strukturer och vidgar sitt ordförråd. Vidare ökar förmågan att ge och få respons på texter, något som betonas i läroplanen. För elever som har svårt att skriva kan berättelserna skapas och presenteras muntligt, inspelat som radioreportage eller powerpointpresentation. Lusten väcks genom bokens inspirerande och systematiska struktur.
 
Boken innehåller avsnitten:
Introduktion
Att planera en lyckad lektion
Att börja och sluta – cliffhangers och ledtrådar
Att planera en berättelse
Föremål
Personer och figurer
Känslor
Miljöer
Ord och ljud
Övriga berättelseelement – färg, storlek, hastighet, tid och väder.
 
En cd-skiva medföljer varifrån de flesta sidor kan skrivas ut till enskilda elever eller grupper.
 
Boken har översatts till svenska av Ann-Cathrin Granbäck, Ordpilot Höga Kusten. Bibliotekarie Hervor Svenonius, Karlstad, har sammanställt de svenska litteraturlistor som finns till varje avsnitt.
 
Berätta.nu ger inspiration och arbetslust!
 
 
Fakta:
Artikelnr: B030
ISBN: 139789197839693
Författare: Francis Dickens
Översättning: Ann-Cathrin Granbäck
Vikt: 1,1 kg

 

price 730 kr

Instead of 780 kr

B030-P

Less more

Paketets innehåll

Berätta tillsammans

Berätta tillsammans

Berätta tillsammans passar barn mellan 5 och 11 år beroende på hur man använder den. Författarna, Francis Dickens och Kirstin Lewis, arbetar i en skola med många elever som har engelska som andra språk. Astrid Frylmark har översatt och anpassat till svenska. Boken är en mycket inspirerande handbok med kopieringsunderlag som syftar till att hjälpa barn att...

390 kr

Berätta.nu Berätta nu

Berätta.nu

Berätta.nu är en fortsättning på succéboken Berätta tillsammans. En inspirerande handbok med kopieringsunderlag för elever i högstadieåldrarna, skriven av den brittiska dramapedagogen Francis Dickens som har stor erfarenhet av att arbeta med elever som har engelska som andra språk. Boken lämpar sig mycket väl inom specialundervisning och svenska som andra...

390 kr